Жени и мъже от всички възрастови групи с добри познания по немски език имат възможността да работят в Германия в частни домакинства като домашни помощници или болногледачи и да се грижат за възрастни хора. Нашите служители обгрижват винаги само един, максимално двама души. Тук ще разберете как можете да постъпите на работа и на какви изисквания трябва да отговаряте.

1.Установяване на контакт
Първата стъпка за постъпване на работа в нашата фирма е установяването на контакт. Това може да стане по няколко начина. Най-лесният и бърз начин е да се обадите по телефона в офиса на фирмата. Нашите сътрудници ще Ви посъветват лично и ще Ви насочат към следващите стъпки. Или просто попълнете формуляра за кандидатстване за работа в Германия и кандидатурата Ви директно постъпва при нас. Не пропускайте да напишете телефон за връзка, за да можем в най-скоро време да Ви поканим за разговор.

2. Информация
Ако предварително се нуждаете от информация, изпратете ни запитване на имейла. Ние веднага ще Ви отговорим също с имейл, възможно е и по телефона. По принцип ще намерите цялата важна информация на този сайт. Подробности за предлаганите места ще намерите и под т. 5.
За безпроблемното намиране на подходящо място се нуждаем от информация за Вашата квалификация, Вашия опит, както и от актуална Ваша снимка.

3. Формуляр за кандидатстване
За успешното протичане на кандидатстването Ви заедно с Вас ще попълним анкетна карта, в която ще опишем Вашите предимства , Вашия опит и желания. Има два начина за попълване на анкетната карта. Единият е в офиса, а другият чрез нашия онлайн формуляр. Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате затруднения с попълването на онлайн формуляра. Нашите служители с удоволствие ще Ви помогнат.

4. Представяне
Ние в ЮПС държим много на личното представяне. Ако нямате възможност да присъствате лично в нашия офис, интервюто може да бъде проведено и онлайн по SKYPE или FACEBOOK.

5. Обсъждане на бъдещото работно място
Изпращаме Ви конкретни оферти, подходящи за Вас и изцяло съобразени с предпочитанията Ви.
Ще ги обсъдим с Вас и така ще се постараем да намерим най-подходящото място. Тук Вие ще научите всички важни детайли за работата в Германия, възможна дата на отпътуване, заплата, дейност, особености на работното място и лицата, за които ще се грижите. Естествено можете да се свържете по всяко време с нас, докато всички въпроси бъдат изяснени или да минете лично през офиса на фирмата ни, за да обсъдите всичко необходимо. За целта можете да се обадите за записване на среща.

6. Потвърждение на работното място
Ние изпращаме Вашата кандидатура на немските колеги, които Ви представят на клиента. До няколко дни очакваме отговор и ще се свържем по най-бързия начин с Вас, за да Ви съобщим решението на клиента.

7. Планиране на пътуването
След одобрение от страна на клиента, се определя датата на заминаването. Пътуването се извършва с автобус* или със самолет.

8. Пътуване
При пътуване с автобус маршрутът е от София през Сърбия, до Германия. Автобусът тръгва от Варна, минава през Бургас, после Пловдив и пристига в София, за да продължи за Германия.

9. Пристигане в Германия
В Германия ще бъдете посрещнати на автогарата или летището от нашите партньори или от член на семейството. Има възможност и да се предвижите сами до дома на клиента, като предварително това ще бъде съгласувано с Вас.

10. Запознаване с клиента и започване на работа
В повечето случаи бивате посрещнати в деня на пристигането си от наш служител или роднините. Ако поемате мястото от друг служител, то ще Ви бъде предадено. В случай, че отивате при нов клиент, в работата ще Ви въведат близките му.

В първите дни седмичният план ще Ви помага да се ориентирате в новата обстановка. По принцип цялата дейност протича в спокойна обстановка. След около две седмици Вие ще сте свикнали и ще сте се нагодили към новите работни условия.
Накрая искаме да Ви пожелаем успех в кандидатстването, а на служителите ни – ползотворна работа. За допълнителни въпроси, моля обръщайте се към нас, с удоволствие ще Ви отговорим.