patuvane-nastaniavane

Вие ще бъдете назначени на български трудов договор и ще бъдете командировани легално в Германия. Предварително ще Ви предоставим информация относно населеното място и контакт/телефон/ на немското семейство. Възможно е да пътувате с автобус, самолет или личен автомобил. Обикновено ние организираме Вашето пътуване и закупуваме самолетен или автобусен билет. Ако желаете, Вие можете сами да организирате пътуването си, като в този случай ще получите от нас и 2бр. квитанции, които трябва да дадете на клиента при пристигане за възстановяване на сумата . Полагат се до 120 евро за отиване и до 120 евро за връщане. Това е сумата, която е достатъчна за пътуване с автобусен транспорт. Когато пътувате с личен автомобил, също Ви се полагат до 120 евро на посока.

Задграничният паспорт не е задължителен за минаване през Сърбия. Може само с лична карта. Обикновено се пътува до международна автогара или летище в Германия и там ще бъдете посрещнати от представител на нашата фирма или от член на семейството, където ще работите. Много рядко, ако има удобен транспорт с S-Bahn и/или влак директно до клиента, то тогава е възможно сами да се придвижите до града, където ще работите и Ви посрещнат на гарата. Задължително преди пътуването Ви ще получите телефонния номер на лицето, което ще Ви посрещне.

В случаите, когато пътувате с автобус, е необходимо да се обадите 1 час преди пристигането на дадения Ви от нас телефонен номер. По този начин няма да се налага да чакате дълго време на автогарата. Имайте предвид, че обикновено пътуването с автобус отнема около 24 часа в зависимост от крайната точка в Германия. Предимството на този вид транспорт е, че имате право на повече багаж, отколкото при пътуването със самолет. В случай че пътувате със самолет, е необходимо веднага щом се приземите да включите Вашия телефон и да се обадите на лицето, което ще Ви посрещне. Пътуването със самолет е кратко, но има по-сериозни ограничения при багажа на пътуващите и е необходимо да бъдете на летището поне 2 часа преди полета.

patuvane-domashni-pomoshnici-germania
nastaniavane-domashni-pomoshnici-germania

След посрещането Вие ще бъдете откарани до мястото, където живее лицето, за което ще полагате грижи. Там ще се запознаете с немското семейство и ще имате възможност да се настаните.

Немското семейство (немският клиент) Ви осигурява квартирата (отделна стая или понякога апартамент). Настаняването е напълно безплатно за Вас. Вие не заплащате за консумираната от Вас електроенергия или топла/студена вода. Храната също се осигурява от лицето, за което се полагат грижите. Обикновено се храните заедно с клиента, но е възможно да си готвите и отделно само за Вас. Имайте предвид, че ако използвате скъпи козметични или хранителни продукти, е необходимо Вие да си ги закупите със собствени средства.