Основно изискване за наемане на работа чрез Юро Персонал Сервиз е владеенето на немски език поне на средно говоримо ниво.
Също така е нужно да сте адаптивни към езика, за да може да свикнете бързо с местния диалект.
В някои области на Германия, например в Баден-Вюртемберг, се говори на швабски диалект.
За проверка на нивото на немски се провежда интервю в офиса ни или по скайп – задължително с камера.

EPSskype
document_signing

Препоръчително е бъдещите ни служители да са на възраст между 30 и 63г. Предимство е, ако имате сертификат за завършен курс като социален асистент и болногледач, както и шофьорска книжка.
След одобрение на кандидата се подписва трудов договор.
За целта е необходимо да имате следните документи: медицинско свидетелство, свидетелство за съдимост, кратка работна автобиография, двустранно копие на личната карта и европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК).

Получавате документ А1, който удостоверява, че сте били осигурявани в България за времето на командировката Ви в чужбина. Издава се до 6 седмици след началната дата на командировката.
Европейската здравноосигурителна карта /ЕЗОК/ е задължителна и e само за спешна медицинска помощ.
Нормални посещения на зъболекар/лекар заплащате лично и директно при посещението. Повече информация за ЕЗОК в интернет: https://www.ezok.bg/

EPSezok
epsvnimanie.jpg

При въпроси от Ваша страна, свързани с отпуск, договор, дейността Ви при клиента и т.н. се обръщате единствено и само към работодателя т.е. към нас, тъй катo Вашият трудов договор е с българската фирма-работодател. При възникнали проблеми немските клиенти предпочитат да контактуват директно с колегите ни в Германия и в по-редки случаи с Вас. Нямате право да напускате клиента без да уведомите ЮПС и докато не бъде намерен Ваш заместник. В противен случай сте в неизпълнение на сключения трудов договор.

Когато изпращате Ваша снимка, е препоръчително да сте усмихнати, да сте снимани до кръста и снимката да е направена на бял или неутрален фон.

Доста често клиентът в Германия е повлиян от типа и качеството на снимката при избора си. Тя формира първото впечатление на клиента от Вас.

example

Грижи за възрастни хора

Изисквания: изпращане в немски домакинства

Минимална възраст: 30 г./ максимална възраст 65 г.
Чужд език: немски
Умения: водене на домакинство /готвене, почистване, пране…….и т.н./
Мотивация: желание за помощ в домакинството и грижи за възрастни хора
Характер: кандидатите да са спокойни и мили и да се държат с уважение и внимание към  възрастните хора

Заплащане:
Заплащането за работа в Германия става ежемесечно, като за целта служителите трябва да имат валидна банкова сметка в лева в България. ЮПС плаща на служителите си заплати между 2200 лв. и 3200 лв., като те варират според мястото и зависят от квалификацията на служителите. Заплатите се формират на база на извършваната дейност и са различни за всеки отделен случай. Всички наши служители получават легален български трудов договор и са осигурени социално и здравно върху изцяло получаваното трудово възнаграждение.

Дейности:

Домашна помощница: грижи се основно за едно нормално немско домакинството, състоящо се от 1-2 души.

Това обхваща следните дейности: почистване, готвене, пазаруване, евентуално минимална помощ при ходене или други движения, помощ при нарязване на хранителни продукти, помощ в банята, придружаване до тоалетната. В отделни случаи е възможно да Ви помолят за почистване на снега през зимата , което ще ви бъде съобщено преди заминаването.

Характеристика на дейността:

Повечето от лицата, за които се полагат грижи в Германия, са възрастни хора, които поради напредналата си възраст или поради болести, не могат да се обслужват в ежедневието си без чужда помощ. Като домашна помощница имате грижата възрастният човек да се чувства добре и обгрижен. По принцип близките помагат в началото и се стремят да направят престоя на нашите служители приятен и добре организиран.
Служителите ни живеят в домакинството на клиента , като нямат разходи, свързани с храна и квартира.

ЮПС дава възможност на жени и мъже на всякаква възраст с добър немски да работят в частни немски домакинства като домашни помощници и да обгрижват възрастни хора.

Юро Персонал Сервиз държи да осигури възможно най-добрите условия на труд за своите служители. Затова им предоставя различни бонуси и социални придобивки:

  • Всеки служител, който препоръча във фирмата някой кандидат и той бъде назначен на работа, получава еднократен бонус на стойност 400 лв.
  • Ако нов служител постъпи на работа в Юро Персонал Сервиз, и доведе свой клиент, с когото работи до момента, получава еднократен бонус в размер на 800 лв., след втория месец. Освен това му се гарантират по-добри условия на работа и трудово възнаграждение, за в бъдеще, спрямо условията, които е имал при предходния си работодател.