За да работите като домашен помощник е необходимо да сте на възраст между 30 и 63г.

Не. Кандидатстването при нас е абсолютно безплатно за Вас. Вие не дължите и няма да дължите такси независимо от това дали сте одобрени или не сте одобрени.

Работата се състои в грижа за възрастен, болен човек плюс водене на домакинството (почистване, пране, гладене, готвене, пазаруване..)

Необходимо е владеене на немски език поне на средно ниво.

Необходимо е образуване на изречения, лицето се старае много да говори и разказва, но прави граматически грешки. Лицето познава основните правила на немската граматика и се старае да контролира прилагането им, прави фонетични и синтактични грешки, но това не затруднява общуването в голяма степен.

Провежда се събеседване на немски език със специалист от фирмата.

Бихте могли сами да попълните онлайн “Детайлна форма за кандидатстване” в секция “Домашни помощници / Болногледачи”, да се свържете с нас по телефона или да кандидатствате директно по избрана от Вас обява в секция “Обяви” чрез бутона “Кандидатствай”.

В рамките на 2 дни след като получим попълнения от Вас формуляр за кандидатстване ще се свържем с Вас по телефон, за да насрочим ден и час за разговор на немски език.

Ще разговаряме с Вас на теми, свързани с домакинството и грижата за възрастни хора (човешко тяло, болести, пазар и домакинство).

След като сте минали интервю и разговор на немски език и сте одобрена от нас, Вие ще получавате предложения за конкретни работни места, които са съобразени с Вашите умения и компетенции, включително и с езиковите Ви познания по немски език. Също така можете да кандидатствате директно по нашите обяви в секция “Обяви”, чрез бутона “Кандидатствай”. В този случай ще получите обратна връзка от нас дали отговаряте на изискванията на работното място, за което сте кандидатствал/а. След като имате пълна информация за работното място, Вие може да го приемете или откажете. При отказа от Ваша страна е необходимо да се обосновете. Когато приемете работното предложение, ние ще изпратим Вашия профил на клиента. Той също може да приеме или откаже сътрудничество с Вас. При одобрение от страна на клиента, екипа на Юро Персонал Сервиз ще организира Вашето пътуване. Трудно е да се определи какво е необходимото време за финализиране на целия описан процес – би могъл да се развие в рамките на няколко дни, при условие, че има свободно работно място и Вие отговаряте на изискванията, което има то.

Екипът на Юро Персонал Сервиз започва да търси подходящо работно място за Вас, което да Ви предложи.

Изискваните от нас документи е необходимо да донесете едва тогава, когато сте одобрен/а от конкретен клиент и е насрочена дата за пътуване. Преди този момент Вие сами трябва да съхранявате набавените от Вас документи.

Когато имаме подходящo предложение за Вас, ще Ви изпратим имейл, съдържащ детайлна информация за клиента: възраст, кг, ръст и състоянието на клиента /заболяване, ако има такова/, както и задълженията Ви. В имейла ще е посочено и месечното трудово възнаграждение за конкретното работно място, както и определената дата за пътуване за Германия.

Да, можете, но е необходимо да напишете причините за отказа Ви.

В зависимост от конкретния случай е възможно шофьорската книжка да е задължително условие, но има и работни места, където не се изисква да шофирате.

Когато отивате при нов клиент дългосрочно, т.е. като титуляр на работното място, е необходимо да останете поне 3-4 месеца. При заместване на титуляра на работното място, продължителността е между един и два месеца.

Да, възможно е. Обикновено , когато отивате само по заместване на титуляр, продължителността е между един и два месеца.

Вие сключвате договор за сътрудничество с Юро Персонал Сервиз, като имате възможност да изберете дали да бъдете самоосигурено лице в България или в Германия, също така можем да Ви предложим сключване на граждански договор.

Да, може да работите на граждански договор. За повече информация относно условията на гражданския договор, моля да се обърнете към нашите сътрудници на телефона на ЮПС или по имейл.

Всички болногледачи, които искат да работят с Юро Персонал Сервиз, сключват договор за сътрудничество с нас и имат избор в коя държава да бъдат регистрирани като самоосигурени лица – в Германия или в България. Също така даваме избор за работа на граждански договор. За повече информация не се колебайте да се свържете с нас.

Вие избирате дали да бъдете самоосигурено лице в Германия или в България, също така вие избирате какъв да е размера на Вашите осигуровки. При работа като самоосигурено лице в Германия Вие сте само здравно застраховани. При работа като самоосигурено лице в България Вие можете да избирате сумата, върху която да сте социално и здравно осигурени.

Това зависи от типа на договора, с който изберете да  извършвате дейността. За повече информация се обърнете към нашия екип.

Вашето месечно възнаградение зависи от задълженията, които ще имате на работното място, както и от вида договор, който си изберете. За повече информация, не се колебайте да се свържете със сътрудник от Юро Персонал Сервиз.

Ще получите месечното си възнаграждение от 15-то число до 30-то число на месеца, т.е. за половин месец. След това всяка следваща заплата ще е за цял месец.

Вашето месечно възнаграждение се договаря от нас – Вашия доверен партньор и постъпва по Вашата банкова сметка, посредством превод от клиента.

Възнаграждението за всеки месец се изплаща съгласно договора, който сключвате с възложителя. Възнаграждението се изплаща само по банков път.

Не е възможно. Изплащането на възнаграждението Ви се извършва единствено по банков път.

Необходимо е да имате международна дебитна карта, за да разполагате с парите си навсякъде по света(за плащане на стоки и услуги, за достъп до парите от банкомат в Германия).

Да, но ако ползвате сметка на Ваш близък е задължително да имате нотариално заверено удостоверение, че давате съгласието си възнаграждението Ви да бъде превеждано на тази чужда сметка.

Пътуването може да се осъществи с автобус, самолет или личен транспорт.

Пътните разходи покрива фирмата или клиентът.

При проявено желаете от Ваша страна, Вие сами можете да организирате пътуването си. В този случай ще Ви бъдат възстановена сума до цената на автобусния жилет.

Пътуването може да се осъществи със самолет,автобус или личен транспорт.

Непосредствено преди да отпътувате за Германия, наш служител ще Ви обясни как да се придвижите до клиента или ако има възможност, кой и къде ще Ви посрещне в Германия, за да Ви заведе при клиента. При всеки клиент посрещането се организира индивидуално от нас в зависимост в коя част на Германия се намира клиентът.

В дома на клиента имате осигурена самостоятелна стая, ако условията в домакинството позволяват е възможно да разполагате и със собствен санитарен възел. Нямате разходи за комунални услуги – ток, вода и др. Нямате разходи за храна, тъй като се храните заедно с клиента или имате осигурен личен седмичен бюджет от семейството.

Не! Жилището, което се осигурява при клиента, е единствено само за Ваше ползване и не се придвижда да водите други хора или животни с Вас.

По време на пребиваването Ви в Германия имате право на спешна медицинска помощ, но е задължително да имате валидна Европейска здравноосигурителна карта /ЕЗОК/.

При затруднение от Ваша страна можете да се свържете с екипа на Юро Персонал Сервиз, който ще Ви помогне.

Необходимо е да ни предупредите поне един месец предварително, за да можем да намерим Ваш заместник, ако се изисква такъв от клиента.

Да! Необходимо е да се свържете с нас, за да оформим необходимите документи във връзка с престоя Ви.

Необходимо е да се свържете с нас и да ни информирате, колкото се може по- рано, след което ние ще намерим друг служител.

Да! Необходимо е да пазите всички касови бележки от пазаруването и да ги предоставяте на клиента или на близките му, в зависимост от конкретната ситуация.

Да! Ваше задължение е да ни информирате при положение, че е настъпила някаква промяна при клиента.