Най-простичките неща, които печелите, след като си намерите работа в Германия

Най-простичките неща, които печелите, след като си намерите работа в Германия

Ако в момента сте в едно такова състояние на колебание относно внезапното или добре обмисленото ви решение да си намерите работа в Германия, този материал би ви бил както полезен, така и вреден. Защо го пишем тогава? Истината е, че статията ще е полезна на хората, на които им трябва още малка, минимална доза мотивация да си съберат багажа и да седнат така, облечени и с куфари до компютъра, за да си намерят евтин полет до Берлин. Онези от вас, които обаче по-скоро не знаят дали са сигурни в убеждението си, че в Германия се живее по-добре, могат сериозно да се заблудят с този материал. Той е позитивен. И ето, затова го публикуваме. Предпочитаме да погледнем на инициативата „да си намеря работа в Германия“ и да започна на чисто по-позитивно.
В този ред на мисли, ви предлагаме нашия импровизиран списък с най-простичките неща, които печелите, след като си намерите работа в Германия!
1.    Печелите нова, напълно непозната за вас тълпа от случайни минувачи всеки ден на път за новата ви работа в Германия. Тази тълпа от хора не е нито нацупена, нито враждебно настроена към теб. Хората в нея са готови да ти се усмихнат, а понякога дори да ти кажат „Добро утро“ или „Успешен ден“ не само без да те познават, ами и без да си направил нищо за тях. А случайно ако някой ви настъпи или бутне в навалицата, можете и да се запознаете, защото човекът ще спре и ще ви се извини. Тази тълпа не съществува в България. Но вие вече знаете това.
2.    Сигурност, сигурност и пак сигурност. Тя се проявява в много социални направления на немска територия. Но щом говорим конкретно за работа в Германия, ще изброим някои доста по-сигурни неща на немска територия от гледна точка на вашия професионален път. Първо, сигурно е, че ще ви заплатят обещаното възнаграждение – колкото и да е то – и е още по-сигурно, че ако случайно някой работодател си позволи да не го направи, съдът ще го гони до дупка, а вие ще бъдете солидно обезщетени. Сигурни са и социалните осигуровки, сигурно е и че ще работите и ще научите много нови неща на новата си работа в Германия. Защото там хората наистина работят, развиват се, те не отчитат дейност от 9 сутринта до 17, за да им тече някаква заплатка…
3.    Всъщност, споменавайки развитие, това също е сигурно. В Германия ще спечелите възможността да се развивате и да направите кариера. И дори не е задължително да сте супер специалист. Понякога, усърдната работа и упоритостта тук са в пъти по-важни от десетките курсове в различни направления, които сте записали.
4.    Ако започнеш нова работа в Германия и изобщо нов живот тук, ще спечелите нещо много ценно – възможността да се изпитате, да подложите себе си на изпитание и да видите доколко наистина сте успешни, адаптивни, трудолюбиви, работни, учени и каквото още се сетите, че сте, когато споделяте колко много не ви оценява нашата собствена държава. Може пък да се окаже, че причината съвсем не е в нея, а във вас самите.2019-01- 1