Как да си намеря работа в Германия ?

Как да си намеря работа в Германия ?

Въпросът може да звучи и прекалено наивно и дори за някои глупаво, но ако се замислим над него по-сериозно, има огромен резон да си го зададем. Факт е, че алтернативите са много, но съществува и друг факт – някои от тях не са нито надеждни, нито препоръчителни. За да не останете измамени, излъгани или объркани с прекалено хубави обещания, е добре да страните от някои конкретни методи и начини за търсене на работа. Същевременно, понякога и на пръв поглед правилните и надеждни канали за целта могат да се окажат поредната измама. В тази връзка, днес, решихме да обсъдим различните подходи и места, в които да търсим работа в Германия!
Жокер от приятел – да или не?
И да, и не. Ето какво имаме да кажем по този въпрос. Обикновено, много хора смятат, че когато имаме сигурен човек там на място, можем да му се доверим, да се доверим на думите, които казва за въпросното предложение или оферта. От друга страна обаче, нашият въпросен приятел може да ни представя нещата за евентуалната ни бъдеща работа в Германия през своята гледна точка, а именно: той анализира степента на трудност на работа според своите умения, опит и образование, но освен това, той прави анализа от дистанцията на времето, тоест вече преминал през основните трудности, свързани с начинанието, а и утвърдил се на позицията, която заема.
Интернет е голям и работа в Германия дебне отвсякъде!
Това е поредният неоспорим факт, но доколко надеждни са всички тези дебнещи предложения за работа в Германия са е прекалено обширна тема без еднозначен отговор. Ако търсите новата си работна позиция на немска територия в официални страници с добра репутация, шансът да не попаднете на измама, е голям. Но той съвсем не е 100%-ов. Социалните мрежи напоследък също се превърнаха в един вид портал за обяви, включително и за работа в Германия. Хубавото при тях е, че те дават възможност на вече възползвали се от конкретното предложение хора да оставят обратна връзка, тоест вие да разберете кое е измама, и кое не. Лошото е, че подобни обяви не включват достатъчно информация за конкретната организация на пътуването, начина на работа, изплащане на работна заплата, осигуровки, а те съответно, се определят на място.
Да платя ли на посредник, или да не платя – ето това е въпросът?
Само че си задавате този въпрос, вече говори добре за вас. Това означава, че опцията да си намерите работа в Германия през посредник е достатъчно надеждна. Всъщност, единствената лоша новина на тази алтернатива е, че посредникът изисква определени такси за услугата, която ще ви предостави. Добрите новини обаче са няколко. Първо, таксата за въпросната услуга, която ще платите, не просто не е толкова голяма и си заслужава, ами скоро ще видите, че ще я възстановите като разход поради простата причина, че посредническите фирми се занимават с документацията и пътуването ви във връзка със заминаването, тоест вие ще си спестите пари от тези процедури. Освен това, посредникът ще ви намери квартира, а хората, които поне малко са запознати с въпроса за работа в Германия, знаят, колко е трудно да се намери жилище там.
2018-12-17