Интересни факти, с които да се запознаете, преди да си търсите работа в Германия (Част 2)

Интересни факти, с които да се запознаете, преди да си търсите работа в Германия (Част 2)

Ако продължавате да си търсите работа в Германия и ако продължавате да изпитвате огромен интерес към начина на живот там, със сигурност, ще искате да прочетете и продължението на нашия материал от миналия път. Говорихме си за интересните факти, с които всеки е добре да се запознае, преди да започне своето проучване за подходяща работа в Германия. Така че да не губим повече от времето и търпението ви, ами да продължаваме списъка с въпросните любопитни неща за живота на немска почва:


1.    През 2015 година Германия официално е регистрирана на трето място в класацията за големите лидери в туризма в цял свят. Тя е предхождана само от държавите Испания и Франция. Това, между другото, е и полезна информация за хората, които си търсят работа в Германия в туристическата сфера или имат такова завършено образование.


2.    Според местното законодателство е почти невъзможно наемодател да изгодни наемателя си, ако нямат взаимно съгласие. Това важи и за случаите даже когато наемателят не плаща редовно наема си. Ето защо ако вашият посредник за работа в Германия предварително ви помогне с въпроса относно настаняването, можете да сте повече от сигурни и спокойни за бъдещето си жилище.


3.    Цените в Германия варират изключително силно и драстично. Примерът, който ще ви дадем, е по-общ, но илюстрира причината защо толкова много българи решават да си търсят работа в Германия. Положението в страната е следното: луксозните стоки тук са невероятно скъпи, в пъти по-скъпи от алтернативите им в много други европейски, а и не европейски страни. От друга страна, стоките от първа необходимост – дрехи, храна, комунални услуги, стоки за бита и хигиената – са много евтини. И тъй като у нас, много често средствата не стигат за тези стоки от първа необходимост, а гаранцията, че можете да си ги купите без проблем в Германия, е сигурна, вече ви става ясно на какво се дължи имигрантския наплив там.


4.    Германия се нарежда на челни позиции и в класацията за най-дълга продължителност на живота и то за двата пола. Според последните проучвания, мъжете тук средно достигат възраст от 76 години, а жените в повечето случаи доживяват и 90. Тази статистика би следвало да ви говори за високия жизнен стандарт в страната, за който се говори отдавна и който очевидно не е поредният мит.


5.    И завършваме с един празничен интересен факт, а именно, че точно тук в Германия е поставено началото на традицията да се украсява елха по Коледа. Да, немците може и да не от купонджиите, които могат да проседят цяла нощ на партито, но пък очевидно и те знаят как да се забавляват и обичат празничния дух!2018-12- 4