Интересни факти, с които да се запознаете, преди да си търсите работа в Германия

Интересни факти, с които да се запознаете, преди да си търсите работа в Германия

Вероятно, с вашия посредник за търсене на работа в Германия вече сте си говорили за какво ли не относно начина на живот в тази страна. Сигурно сте дискутирали важни организационни проблеми, преговорили сте най-яките забележителности, които да посетите, когато ви остане време, вероятно даже сте обсъдили и вариантите за образование, допълнителна работа в Германия (защо не и втора работа, нали сте отишли да спестите някакви средства). Едва ли обаче сте задълбали до такава степен разговора, че да са ви запознали със следващите интересни факти. Те естествено са свързани с немската страна и народ, така че е добре да се запознаете с тях, преди да започнете да си търсите работа в Германия или ако вече сте я намерили, то преди да заминете:

1.       Популярният  бирен фест по цял свят Октоберфест, всъщност, се празнува през месец септември. Причината е, че през октомври напоследък на немска територия се отчитат прекалено ниски температури, които не позволяват външни мероприятия. Така че ако случайно началото на новата ви работа в Германия е насрочено за октомври, но полетът ви е през септември – спокойно, ще има какво да правите, докато стартирате със служебните си задължения!

2.       Германия е страната с най-голям брой културни места и с най-голям регистриран брой културни събития на година…в света! Така че ако случайно имате завършена култорология или имате опит на позицията ивент мениджър, търсенето на работа в Германия може и да не се окаже толкова сложна задача.

3.       И като споменахме яка работна среда и позиция, какво ще кажете за зоопарка? Без значение дали сте ветеринарен лекар или нямате никаква специална квалификация, важно е да знаете, че Германия е и страната с най-голям брой зоопаркове. По-конкретно, те са повече от 400.

4.       Знаете ли, че определени участъци от немските магистрали са без ограничение на скоростта? Точно така! Внимавайте за тях, в случай, че вашата работа в Германия е свързана с шофиране. Между другото, поради навлизането на електрическите и автономни коли немското правителство възнамерява да сложи край не шофирането без ограничение в скоростта, но това все още не се е случило.

5.       Хубаво е да се запознаете с немското законодателство, ако ще си търсите постоянна работа в Германия. Някои разпоредби са леко странни. Вземете за пример тази: опитът за бягство от затвор не се счита за престъпление, защото се смята, че стремежът към свобода е един напълно естествен човешки инстинкт.

6.       Германия е една от най-толерантните към различните религии страни. Няма да влизаме в спор дали това е довело до нещо добро или лошо. Само ще дадем един уникален пример по въпроса, свързан с още по-уникалната и напреднала архитектура в страната: съвсем скоро в Берлин ще се построи сграда, която ще помести в едно джамия, църква и синагога. Това сигурно доста сериозно радва и изненадва хората, които си търсят работа в Германия в сферата на строителството или архитектурата, нали ?


2018-11-26