5 Основателни причини да ползвате посредник в търсене на работа в Германия (Част 1)

5 Основателни причини да ползвате посредник в търсене на работа в Германия (Част 1)

В случай, че си търсите работа в Германия, опциите да намерите подходящо предложение за вас и най-вече за вашата професионална и образователна квалификация, съвсем не са малко. Във времена, когато почти всичко можем да свършим и проверим като информация в интернет, много често, хората остават с впечатлението, че „нетът може да ни помогне за всичко“ и, че „Google знае всичко“. Дори до известна степен тези твърдения да са верни, ако става въпроса за нова работа и то в чужда страна, няма как да не признаем, че Google е достатъчен, за да ни помогне в начинанието.


Ползването на посредническа фирма за търсене на работа в Германия е не просто по-лесен вариант за откриването на най-подходящото за вас предложение, но и в пъти по-удобен, а и сигурен начин да започнете на чисто на немска почва. За да ви убедим в това, ще ви дадем точно 5 основателни причини да ползвате посредник, ако смятате да се местите в Германия и да изградите кариера или да съберете известни средства именно там:


1.    Фирмите посредници за хора във вашата ситуация разполагат с огромна база данни от свободните позиции, конкретните фирми и работодатели и дори допълнителни квалификационни курсове, които можете да запишете с надеждата да се устроите на по-добра работа. Тази база данни ви спестява трудоемкото проучване на ситуацията на немския трудов пазар и по-конкретно на дадения му сегмент, в който вие си търсите нова работна позиция.
2.    Посредникът не просто търси свободни работни позиции, той търси подходяща конкретно за вас работна позиция. Това персонализирано отношение към всеки отделен клиент на посредническата фирма за социални услуги увеличава шанса да попаднете на правилното място и да заемете най-добрата за вас позиция.
3.    Освен това, за целта посредникът ще ви осигури и консултация (често дори тя е и безплатна за новодошлия клиент) относно бъдещата му работа в Германия. По време на тази консултация ще получите и много важна допълнителна информация като опциите за организиране на заминаването ви, различните възможности, които имате на немска почва от гледна точка на преквалификация и допълнителни курсове.
4.    Посредникът не само че ще ви намери работа в Германия, но и ще се заеме с вашето настаняване. Представете си ситуацията, че някой ваш познат, работещ в сферата, в която и вие работите, ви звънне от Германия с предложението да работите при него. До тук всичко наистина е ок, защото връзката ви с немския работодател е сигурна (Макар че в днешно време трудно се доверяваме дори и на приятели, нали?). Когато пристигнете обаче в чуждата страна, ще трябва сами и бързо да решите къде да живеете, как да търсите квартира и т.н.
5.    Посредническите фирми остават отворени за връзка с вас. Или казано по друг начин, ако случайно имате проблем  било то с работодателя си, с наемателя или друг имигрантски повод за притеснение, вашият посредник остава на разположение за вас. В повечето случаи, самият посредник има офис на немска територия, а и винаги е на разположение за клиентите си по телефона или чрез други, модерни начини за комуникация в днешни дни.


Търсенето на работа в Германия не е просто случайно хрумване или спонтанно решение. То е важна житейска стъпка, която е добре да направите с подкрепата и помощта на професионалисти. Не се колебайте да ползвате услугите на посреднически фирми, за организирате началото на новия си живот наистина подобаващо.2018-11-22