Болногледач, легална работа в Германия


Работен процес

Преди пътуването получавате въпросник, попълнен от клиента или неговите близки. В него е упомената възрастта, килограмите, ръста и състоянието на клиента /заболяване, ако има такова/, както и задълженията.  Спазването на личната хигиена е задължително. Сутрин трябва да станете преди клиента и да сте облечени и масата да е готова за закуска. Ако трябва да пазарувате, за абсолютно всяка покупка трябва да носите касова бележка. Бъдете сърдечни, мили и любезни /говоренето на „Вие” е задължително/, внимателни и търпеливи с възрастните хора. Дръжте се професионално, без излишни емоции. Клиентките не желаят да бъдат целувани или потупвани по бузата. По никакъв повод не се намесвайте във взаимоотношенията между клиентите и семействата им. Не си налагайте мнението. Изслушвайте ги, не ги прекъсвайте, когато говорят. Това в Германия се счита за невъзпитание. Ако не разбирате нещо на немски, което Ви казват, питайте да Ви обяснят, а не казвайте „ja, ja”, защото води до недоразумения.

Носенето на подаръци за клиента, особено при отиване за първи път на ново място не е прието. Вие сте там на работа, а не на гости.

Недопустимо е воденето и настаняването на деца, роднини, съпрузи и близки при клиента.

Носенето на памперс от клиента не означава, че е на легло. В Германия почти всички възрастни хора носят памперс, слага се нощем профилактично или при излизане, ако има нужда. Ако пациентът носи памперс и го използва по предназначение, имайте предвид, че едно от задълженията Ви е да го смените и измиете пациента.

Готвене: някои клиенти не харесват българската кухня, понеже е пържена, по-мазна, по-солена и с повече подправки. Гответе каквото Ви кажат и както Ви кажат. Ако часовете на хранене не Ви устройват, е необходимо да правите компания на клиента докато се храни, т.е. да сте на масата до него.

 

В домакинските Ви задължения влиза почистването на дома. В събота и неделя домакинска работа няма, освен ежедневните нужди, като храна и специфичните грижи за болен човек. Излизането в тези дни става след уговорка с клиента. Почистването на снега през зимата е задължително и е Ваше задължение – в Германия има големи глоби от общината, ако не се извърши до 08:00 ч. сутринта.

Ел.енергията и водата са скъпи в Германия, ще Ви обърнат внимание да ги пестите. Съобразявайте се с това, както и с разделното събиране на отпадъците.
Не очаквайте Интернет в дома на клиента. Това са много възрастни хора, които нямат дори GSM. Ако имате лаптоп може да си купите на място USB стик за мобилен интернет. Възможно е да използвате и Интернет-кафета. При положение, че ползвате Интернет в Германия, внимавайте със свалянето на платен софтуер (филми, музика, програми). В Германия това се следи стриктно и глобите за нелегално свален софтуерен продукт са много високи. Старайте се да не провеждате телефонни разговори и да не вдигате шум в часовете, когато възрастните хора си почиват. Пиенето на алкохол на работното място е абсолютно забранено. При оплакване от страна на клиента, следва незабавно прекратяване на командировката и предприемане на действия за прекратяване на трудовия договор. Ако пушите, то това става извън къщата или апартамента на клиента. Разходите за цигари са за Ваша сметка. Носете си лекарства от България. Там повечето лекарства са с рецепта и са по-скъпи. Става въпрос за обичайни състояния, които не изискват посещение при лекар /главоболие, настинка и т.н./. Ако обещаете при отпътуването си на клиента да се върнете на това място, то се приема от него и неговите близки за истина и ще Ви очакват. Ако нямате намерение да се връщате на това място, кажете го на клиента директно, защото той се чувства излъган.

При приключване на задълженията Ви към всеки клиент се предава отчет за извършената дейност по време на командировката.За нас е важно Вашето мнение:

Г-жа Л. Петрова:

Г-жа Л. Петрова: „За фирмата мога да кажа, че работи сериозно и отговорно. Съобразява се с исканията на работещите и им предлага подходяща за техния психологически профил работна среда, доколкото това е във възможностите й. Винаги съдейства при възникнал проблем и го отстранява своевременно. Изпълнява безапелационно задълженията си, упоменати в предварително подписания договор. Има сериозна организация по посрещането и настаняването при клиента и не на последно място, изплаща навреме трудовите възнаграждения.“

Г-жа Д. Борисова:

Г-жа Д. Борисова: „Лично аз и моят съпруг сме доволни от коректността на фирмата, защото ние и двамата работихме при тях. Всичко, което се казва по договор и в устен вид се изпълнява точно както е описано във договора. Много са коректни спрямо служителите си и за най-малкият проблем веднага се отзовават. Дано има повече такива фирми като вашата, които да са коректни към служителите си. Благодаря Ви.“

Г-жа К. Вълева:

Г-жа К. Вълева: „Добре организирана легална работа в Германия. Много добри двустранни контакти, бързо съдействие за всякакви проблеми и реагиране на момента. Удоволствие е за мен, че работя с Юро Персонал Сервиз“

Г-жа И. Георгиева:

Г-жа И. Георгиева: „Като служител във Вашата фирма съм доволна като цяло от сътрудничеството ни. Информацията, която предоставяте за клиентите е точна и подробна, което улеснява нашата работа. При необходимост се отзовавате своевременно за разрешаване на даден проблем. Ще се радвам и за в бъдеще да продължи нашето сътрудничество!“

г-жа Димка Костадинова:

г-жа Димка Костадинова: В продължение на почти година и половина работих с Юро Персонал Сервиз, от края на май 2014година до края на септември 2015година замествах титуляри в различни градчета, а и самата аз работих на редовно място във фирмата - изключително мили и сърдечни са хората от офиса в град София, изключително коректни като работодатели. От средата на ноември 2015година останах за постоянно в Германия и започнах работа в старчески дом, но както преди - така и сега винаги препоръчвам на мои познати Юро Персонал Сервиз като един много добър вариант за работа в Германия. На всички от офиса в София пожелавам много здраве и късмет, а на всичките си колеги, с които съдбата ме срещна из цяла Германия много здраве, късмет и търпение в работата, с която сме се захванали.

Г-жа Д. Тончева:

Г-жа Д. Тончева: „За екипа на Юро Персонал Сервиз мога да кажа само хубави думи, коректни са и отзивчиви във всяко отношение. С тях се чуствам защитена!“

Г-жа С. Пешева:

Г-жа С. Пешева: „От 2 години работя с Юро Персонал Сервиз и съм очарована от тяхната гъвкавост при намиране на работа за домашни помощници в Германия. Фирмата предлага, както дългосрочни трудови договори, така и краткосрочни по заместване, което би удовлетворило всякакви претенции. Възнаграждението е много добро и заплащането е точно и в установения срок. На всеки, който се интересува, горещо препоръчвам Юро Персонал Сервиз.“

Г-н Ю. Здравков:

Г-н Ю. Здравков: „За фирмата на кратко бих казал, след близо 20 години трудов стаж в различни фирми, за първи път работя с толкова коректни и разбрани хора.“

г-жа Колова:

г-жа Колова:

Здравейте приятели,
Искам да изкажа своята благодарност на Юро Персонал Сервиз и най-вече на Наталия Алексова и Драгомир Иванов затова, че в труден за мен момент ми помогнаха да се изправя и да се почувствам отново човек-ценен и уважаван.В момент на лъжи, корупция и непрекъснато заливаща ни информация за фирми менте, за ограбени и излъгани хора, аз имах късмета да попадна на тях.
Заминах на работа в Германия без да ми бъде поискан нито един лев.Условията за работа бяха повече от добри. Имах постоянна връзка с г-жа Алексова. След приключване на командировката заплата и осигуровки бяха по-рано от обещаното по сметката ми.
Освен това ми съдействаха за навременното получаване на необходими ми документи, за което не бяха длъжни да го правят.
Думите са малко за да Ви кажа колко наистина съм Ви благодарна И се надявам, че и за в бъдеще ще продължим да работим заедно.Г-жа А. Димитрова:

Г-жа А. Димитрова: „Още с първото обаждане във фирмата и с първият разговор с г-жа Христоскова ме впечатли коректността, с която се отнасят към служителите си. Първото ми впечатление не ме е излъгало- фирмата работи с впечатляваща коректност. Сигурността е другия фактор, на който може да се разчита. Всички документи винаги са точни, заплатите навреме. Всичко във фирмата е перфектно. Благодарности на фирмата за страхотната работа! Благодаря!“

ПОСЕТЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK


ДОКУМЕНТИ